De câteva ori pe an vine momentul în care ne înarmăm cu răbdare și cu cardul bancar și ne planificăm o sesiune de shopping în adevăratul sens al cuvântului. Iar aici nu e vorba de momentele în care mergem la film și cumpărăm întâmplător o rochie pe care am văzut-o trecând pe lângă vitrină, ci de acele ședințe planificate din timp.

Iată câteva sfaturi practice care te vor ajuta să te organizezi mai bine data viitoare când te afli la vânătoare într-un centru comercial:

  • evită orele sau zilele aglomerate. Chiar dacă te simți atrasă de ofertele speciale, haosul și aglomerația te vor descuraja rapid, iar stresul te va împinge să renunți și să te refugiezi acasă. Iată și câteva sfaturi practice pentru cumpărăturile de Crăciun.
  • planifică-ți bugetul de dinainte să ieși din casă. Alocă o sumă fixă pentru ziua respectivă și propune-ți să nu depășești.
  • încearcă să îți acorzi suficient de mult timp încât să nu fugi de la un magazin la altul. Acest lucru te va face să iei decizii raționale.
  • pleacă de acasă cu o listă de cumpărături și ține-te de ea. E în regulă să îți cumperi o pereche de blugi găsiți la reducere, chiar dacă nu se regăseau pe listă, însă nu exagera cumpărându-ți lucruri de care nu ai neapărat nevoie.
  • nu lua decizii pripite. E bine să îți faci o privire de ansamblu înainte să cumperi ceva. Nu îți goli cardul de la primul magazin pentru că de multe ori, colecțiile oferite de diverse branduri sunt foarte asemănătoare și riști ca la magazinul următor să găsești un articol care îți vine mai bine.
  • ia pe cineva cu tine. Roagă-ți prietenul, prietena sau o rudă să te însoțească. Părerile obiective, venite din exterior, te readuc cu picioarele pe pământ și te vor ajuta să te încadrezi în buget.
  • regula celor 3. Gândește-te la 3 situații diferite în care ai putea purta articolul. Cumpără-l doar dacă îți vin în minte cu ușurință.