Unul dintre cele mai importante aspecte care determină succesul unui centru comercial este capacitatea de a crea o strategie de marketing coerentă şi bine-gândită. Dincolo de alte avantaje care ar putea plasa un centru comercial în faţa competitorilor (amplasare, fonduri etc.), o campanie publicitară eficientă contribuie în mod semnificativ la vizibilitate şi transmite un mesaj clar şi coerent despre viziunea şi brandul creat în jurul centrului comercial. Pentru a realiza o campanie publicitară eficientă, e necesar să răspundem la trei întrebări simple: când?, unde? şi cum?

Când e necesară o campanie publicitară?

Campania publicitară a unui centru comercial începe înaintea finalizării fazei de construcţie, pentru a înştiinţa din timp posibilii clienţi în legătură cu noile oportunităţi şi pentru a crea un eveniment de inaugurare de anvergură.

Campaniile publicitare se divid în două mari ramuri. Se elaborează în primul rând o campanie publicitară generală, desfăşurată în permanenţă şi concretizată prin afişe, anunţuri pe internet referitoare la amplasare etc. Aceasta e complementată de campanii publicitare periodice, centrate în jurul anumitor evenimente (campanii publicitare de Crăciun), care îşi propun să evidenţieze anumite oferte (de ex. să determine clienţii să achiziţioneze produse cu un anumit specific).

Cum se realizează o campanie publicitară?

Sunt multe moduri prin care un centru comercial îşi poate face publicitate, deosebindu-se în funcţie de anvergură, scopul final şi fondurile investite. Unul dintre cele mai eficiente este promovarea online, prin intermediari care au deja o bază de clienţi fideli la care centrul comercial ar dori să aibă acces. Multe businessuri aleg să se promoveze prin intermediul persoanelor cu influenţă de pe platforme precum Instagram şi Youtube, care devin ambasadori, promovând produse şi prezentând campanii şi promoţii. Similar, cazinourile online precum siteul vladcazino pot asigura o bază constantă de clienţi care petrec suficient de mult timp pe site încât să observe şi să citească anunţurile publicitare. În plus, astfel de site-uri sunt accesate de oameni care se încadrează unor profiluri de consumator diverse.

Unde se realizează o campanie publicitară?

Orice material promoţional poate fi prezentat fizic sau virtual. Campaniile publicitare iau formă fizică prin intermediul afişelor amplasate în zone des circulate şi al materialelor scrise de care consumatorii beneficiază direct (fluturaşi promoţionali, reviste, pliante). Se adaugă aici şi metodele clasice de promovare, la radio sau prin spoturi publicitare la televizor.

Digitalizarea a făcut însă ca mediul virtual să devină un spaţiu foarte atractiv pentru comercianţii care vor să îşi promoveze afacerea. Atfel, prin prisma vizibilităţii oferite, promovarea online nu trebuie să lipsească de pe agenda de marketing a unui centru comercial.